latinica  ћирилица
10/09/2019 |  17:47 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворен 24. Међународни сајам књиге

У Бањалуци је отворен 24. Међународни сајам књиге. Окупио је више од 100 издавача и излагача из земље и региона.
Сајам књиге - Фото: Novosti.rs
Сајам књигеФото: Novosti.rs

Књижевна бесједа истакнутог српског књижевника Вулета Журића отворила је врата 24. Међународног сајма књиге у Бањалуци. Поштоваоци писане ријечи имаће прилику да се и ове године сусретну са капиталним издањима водећих издавачких кућа из региона.

Овогодишњи сајам прилика је да се посјетиоци упознају са новитетима у свијету књижевности и новим дјелима домаћих и регионалних издавача објављених током протекле године, по повољнијим и сниженим сајамским цијенама.

Неки од издавача који ће се ове године представити домаћој публици су "Kреативни центар", "Вулкан", "Лагуна", "Партенон", "Дерета" и многе друге. Посјетиоци ће имати прилику да се сусретну и с издањима Удружења књижевника Републике Српске, Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, Андрићевог института из Вишеграда и других домаћих издавача.

Након свечаног отварања промовисана је збирка прича "Форензика Итаке" аутора Вулета Журића. У оквиру сајма биће приређено и неколико панел-дискусија на којима ће учествовати књижевници, лингвисти, издавачи и професори.

Биће одржани и четврти Међународни књижевни сусрети у организацији Удружења књижевника Републике Српске, а током трајања сајма биће приређиване и дневне књижевне промоције актуелних дјела. Сајам књиге трајаће до 16. септембра.