latinica  ћирилица
10/09/2019 |  19:35 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Дачић уручио дипломатске пасоше одбојкашицама Србије

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић уручио је данас дипломатске пасоше трофејним српским одбојкашицама и стручном тиму одбојкашке репрезентације Србије.
Дачић уручио дипломатске пасоше одбојкашицама Србије - Фото: РТС
Дачић уручио дипломатске пасоше одбојкашицама СрбијеФото: РТС

Дачић је истакао да је овај чин прилика да се држава и на овај, више него симболичан начин, одужи спортистима који годинама доносе медаље, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

- Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали - рекао је Дачић.

Одбојкашице Србије захвалиле су Дачићу за лијеп гест и изразиле наду да ће држава и даље подржавати спортисте.

- Ово је један, заиста, леп гест државе. Поласкана сам што сам добила дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу, а ми ћемо се потрудити да оправдамо улогу амбасадора наше државе и да будемо најбоље и највредније - рекла је у име свих одбојкашица капитен тима Маја Огњеновић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије одбранила је у недјељу, 8. септембра, титулу првака Европе, пошто је у финалу у Анкари у пет сетова савладала селекцију Турске.