latinica  ћирилица
11/09/2019 |  08:25 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Сунчано и топло, на југоистоку могући пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топло, уз ријетке краткотрајне пљускове на југоистоку и највишу дневну температуру до 26 степени Целзијусових.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно ведро или уз малу до умјерену облачност, у јужној половини земље, око ријека и по котлинама могућа је магла, док ће у планинама бити прохладно.

Током дана очекује се сунчано и топло вријеме, на југу и истоку могућа је промјенљива облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне остаје слично, осим на југу гдје ће постојати услови за по који пљусак који може бити и јачи, док је локална грмљавина могућа у високој Херцеговини и јужном дијелу сарајевско-романијске регије.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, на сјевероистоку и југу степен или два виша, а у планинама од 19 степени Целзијусових.

Дуваће слаб вјетар до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Соколац осам, Чемерно, Гацко, Рудо, Дринић, Невесиње, Хан Пијесак и Шипово 11, Приједор, Мркоњић Град, Калиновик, Нови Град и Вишеград 12, Бањалука, Градишка, Мраковица, Србац, Тузла, Рибник и Фоча 13, Бијељина, Зворник, Добој, Сарајево, Брчко и Сребреница 14, Билећа и Бихаћ 15, те Требиње 19 степени Целзијусових.