latinica  ћирилица
11/09/2019 |  12:22 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

У руднику Бреза настављена производња након договора

Рудари у Руднику мрког угља Бреза наставили су производњу према ранијем плану након што је Електропривреда БиХ договорила рјешење проблема за овај рудник.
Директор зеничког рудника са рударима - Фото: klix.ba
Директор зеничког рудника са рударимаФото: klix.ba

Предсједник Савеза синдиката радника рудника Федерације БиХ Синан Хусић рекао је да су рудари у Брези континуирано радили, а да је након јучерашњег састанка производња данас настављена по планираној динамици.

Он је додао и да ће у Сарајеву данас бити одржани састанци на којима ће бити разматрана друга шанса за Рудник мрког угља Зеница.

- Сходно читавој ситуацији ја ћу се данас поново састати с министром енергетике, рударства и индустрије ФБиХ Нермином Џиндићем, а директор Електропривреде БиХ Бајазит Јашаревић позвао је на састанак и директора рудника Зеница Невзета Вршкића на којем ће се поново разговарати о стању у зеничком руднику - рекао је Хусић за портал Кликс.

Јуче је договорено рјешење проблема у руднику Бреза у вези са кредитним задужењем, док је руднику Зеница с јамама Страњани и Стара јама остало под питањем будућности и опстанка.

До сада је у јамама позлило седморици рудара који су колима Хитне помоћи превезени у Кантоналну болницу Зеница.