latinica  ћирилица
11/09/2019 |  13:00 ⇒ 15:29 | Аутор: АТВ

Сузана Гашић нова министарка трговине и туризма Српске?

Сузана Гашић дипломирана правница из Приједора требало би да буде нова министарка трговине и туризма у Влади Републике Српске, сазнаје АТВ. Гашићева ће замијенити актуелну министарку Драгицу Ковач.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Сузана Гашић члан је ДЕМОС-а.

С друге стране, Српскаинфо пише да се поред Гашићеве у најужем избору за новог министра трговине и туризма Републике Српске налазе и Крешимир Штрањгар из Лакташа, али и Милош Букејловић из Добоја, сви су из ДЕМОС-а.

- Ко ће бити министар, знаће се за два до три дана. У овом тренутку, највише шанси има Гашићева - тврди извор Српскаинфо.

Предсједник Народне скупштине Српске, Недељко Чубриловић најавио је раније да ће на наредној сједници Народне скупштине Српске бити разматран и приједлог оставке министарке трговине и туризма у Влади Српске Драгице Ковач.

Шеста редовна сједница парламента је заказана за 17. септембар.

И предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је раније да мјесто министра трговине и туризма припада Демосу и да ће та странка дати свој приједлог након оставке Драгице Ковач на ову функцију.

- То мјесто, према тренутном распореду у Влади, припада хрватском народу да се испуни квота осам-пет-три. У суштини, то је мјесто ДЕМОС-а. Они ће дати свој приједлог - рекао је раније Вишковић.

Вишковић је потврдио да је Ковачева разговарала са њим у неколико наврата, те да је оставку поднијела због породичних разлога јер није могла да се адаптира на живот у Бањалуци без породице.

Он је тада нагласио да је нерадо прихватио оставку Ковачеве, али да је оставка неопозива.