latinica  ћирилица
11/09/2019 |  14:02 | Аутор: РТРС

Додик: У плану бесплатно предшколско образовање

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, рекао је данас у Бањалуци да је у наредном периоду у плану да се у сарадњи са локалним заједницама у Српској обезбиједи бесплатно предшколско образовање.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је након састанка на ком је представљена научноистраживачка студија "Демографски развој и популациона политика Републике Српске - анализа стања и приједлог мјера", рекао да мјере које се односе на демографски развој и популациону политику у Републици Српској морају бити дио законских рјешења како би биле стриктно проведене.

Истакао је да су институције Републике Српске до сада провеле низ мјера с циљем унапређења стања у области демографске политике.

Додик сматра да Република Српска и Србија морају радити заједнички на утврђивању мјера у области демографског развоја и популационе политике.

Научноистраживачку студију "Демографски развој и популациона политика Републике Српске - анализа стања и приједлог мјера" је, на иницијативу предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, израдио експертски тим којим је руководио Драшко Маринковић.