latinica  ћирилица
11/09/2019 |  14:07 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Промовисана поштанска маркица Родитељска кућа Искра

Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести Искра обиљежило је три године рада Родитељске куће у Бањалуци промоцијом пригодне поштанске марке Родитељска кућа Искра, у издању Пошта Српске.
Поштанска марка - Фото: РТРС
Поштанска маркаФото: РТРС

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, која је присуствовала промоцији ове поштанске маркице, честитала је дан оснивања Родитељске куће.

Тривићева је нагласила да друштвена заједница треба допринијети да би дјеци која имају здравствене проблеме био омогућен што релаксиранији боравак у Родитељској кући.

Она је рекла да је ресорно министарство од школске 2017/2018. године обезбиједило да учитељи из основних школа у Бањалуци буду доступни Родитељској кући.

- Они свакодневно раде у савладавању редовних наставних планова, односно градива да би се дјеца по повратку у редовну наставу што лакше укључила у наставни процес - рекла је Тривићева.

Тривићева је истакла да ће у наредном периоду бити пронађен модел ангажмана за све часове предметне наставе за више разреде.

Предсједник Удружења Искра Дијана Берић подсјетила је да је Родитељска кућа почела да ради у септембру 2016. године и у њој је до данас боравило и пуну подршку добило 89 породица.

- У Родитељској кући тренутно је смјештено седам породица и капацитети су попуњени - рекла је Берићева новинарима након промоције ванредног издања пригодне поштанске маркице.

Она је нагласила да је Удружење задовољно подршком институција Родитељској кући.

- Задовољни смо грантовима које добијамо као Удружење, чиме је подржан рад Родитељске куће - рекла је Берићева и додала да је идеја о издавању поштанске маркице са овом тематиком потекла управо од Удружења, а да су Поште Српске увијек имале разумијевања, што су данас и показале.

Директор предузећа Поште Српске Миладин Радовић рекао је маркица Родитељска кућа Искра издата у тиражу од 10.000 комада и да се ово предузеће увијек радо одазива на овакве позиве.

- Поштанска маркица показује културу и традицију, и обиђе цијели свијет - рекао је Радовић.