latinica  ћирилица
11/09/2019 |  15:05 | Аутор: СРНА

Уједињена Српска: Kомшић јавно да изнесе став о Осману Сушићу

Уједињена Српска упутила је отворено писмо хрватском члану Предсједништва БиХ и предсједнику ДФ-а Жељку Комшићу у којем га позива да јавно изнесе свој став о члану ДФ-а Осману Сушићу и његовој гнусној фашистичкој поруци "Србе на врбе".
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

- Очекујемо од вас да да умирите јавност у Републици Српској и све Србе у Републици Српској и БиХ, те да јавно изнесете свој став о Сушићу, о његовој гнусној фашистичкој поруци "Србе на врбе" - истакли су из Уједињене Српске.

У писму се наводи да Уједињена Српска то очекује од Комшића јер се јавно често декларише као антифашиста, због чега је тешко разумјети да као такав човјек има члана странке, а прије тога и руководства који узвикује "Србе на врбе".

Уједињена Српска наводи да од Комшића очекује да покаже да је и политичар и шеф странке која не подржава позивање на злочине према Србима.

- Ваше ћутање о томе била би трагична порука по суживот и односе међу народима и политичким организацијама у БиХ - додаје се се у писму.

У Уједињеној Српској сматрају да Комшић "може веома лако својим примјером, саопштењем или најкраћом могућом изјавом да покаже да нико у ДФ-у није за то да се српско питање рјешава као што су то у Независној Држави Хрватској чинили Хрвати и муслимани усташе, "Црна легија", злочинац Јуре Францетић, "Ханџар дивизија" и други који су "експресно" рјешавали питање Срба, и у Сарајеву, и у Старом Броду, и у Гаравици, и у Шушњарима, Мотикама, и у Пребиловцима и цијелој западној Херцеговини, и у Јасеновцу".

У саопштењу се наводи да је Сушић прије неколико година износио јавно став и поруку како треба ријешити питање Срба у БиХ.

Сушић је уочи утакмице БиХ-Србија и Црна Гора, у квалификацијама за Свјетско првенство која је играна у октобру 2004. године, у камеру узвикивао "Србе на врбе! Србе на врбе!", и то два пута да не буде забуне, а сада се прави Енглез и не сјећа се тог догађаја, иако снимак постоји на интернету, додаје се у писму Уједињене Српске.