latinica  ћирилица
11/09/2019 |  17:49 ⇒ 19:18 | Аутор: СРНА

Jавни протест Приштини да поштује процедуре

Радио-телевизија Србије упутила је јавно протест властима у Приштини задуженим за поштовање процедуре око преласка на административним прелазима, поводом забране каравану "Најлепших народних песама" да уђе на Косово и Метохију.

- Ово малтретирање и понижавање радници РТС-а издржаће само да би одржали обећање дато грађанима Косовске Митровице и нашем народу на сјеверу Космета, обећање да ћемо концерт одржати - навео је РТС.

Караван "Најлепших народних песама" требало би сутра да буде одржан у Косовској Митровици, што је уједно и концерт којим се обиљежава 95 година постојања Радио Београда. Предвиђен је директан пренос на програмима радија и телевизије Јавног сервиса.

Конвој РТС-а у којем се налазила техничка опрема за бину и линк возило, задржан је јуче у 15.00 часова на прелазу Јариње без икаквог образложења иако је благовремено поднијета уредна документација, неопходна за улазак на подручје Косова и Метохије.

Данас су му се придружили и остали чланови екипе која је јутрос кренула из Београда - водитељи, музичари Народног оркестра РТС-а и продукционо особље.

Више од 20 часова конвој чека да уђе на Косово и Метохију, чиме се доводи у питање могућност ваљане техничке реализације концерта у Косовској Митровици.