latinica  ћирилица
11/09/2019 |  18:08 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Реуф Бајровић открио план политичког Сарајева

Два твитер "мудровања" Реуфа Бајровића, сиве еминенције Жељка Комшића, оголила су све. Можда и чињеницу зашто је пропао августовски Споразум Додик/Човић/Изетбеговић, те зашто је БиХ и даље без Савјета министара.
Реуф Бајровић (фото:агенције) -
Реуф Бајровић (фото:агенције)

У првом твитовању, идејни творац, уз Емира Суљагића, тзв.грађанске иницијативе "Коалиције први март" Реуф Бајровић, каже да "њихова ствар" никада боље није стајала. Прије свега због Комшићевог избора, затим СДА зрелости, реформисане Исламске заједнице, идеолошког и економског слома осовине Додик/Човић и коначно, легитимације грађанске идеје.

И готово да је у праву, јер Комшић је учинио све да не буде изабран кандидат за предсједавајућег Савјета министара. СДА је попустила под снажним притиском истих снага, које стоје иза Бајровића, а економске и идеолошке нападе на поменути двојац није тешко набројати. Да ли је доживљен слом, о томе би се дало разговарати. Бројним акцијама, нарочито НВО сектора, учињено је много да поједини у Републици Српској забораве да принцип граћанске државе значи принцип "један човјек/један глас", а то нас враћа на разлоге за почетак грађанског рата у БиХ.

А онда наставља са планом до наредних општих избора. Активирати МАП. Ко ће га активирати и ко ће од српских политичара покуцати на врата НАТО? И да ли је то повезано са неформирањем Савјета министара?

ОТЕТИ, каже Бајровић, ОТЕТИ ЦИК , Уставни суд, СИПУ, ВСТС . ОТЕТИ!!! Зато ,ваљда, толико дуго и оркестрирано трају напади на ЦИК или ВСТС. Уставни суд је под контролом, као и СИПА. Не треба да отимаш Бајровићу.

И коначно, а нимало случајно, за федералну јавност важно. Приватизовати Телеком и остале монополисте, те угасити руднике или ГРАС , у којима се баш случајно штрајкује већ одавно.

Биографија Реуфа Бајровића није нимало наивна. НДИ је његова приватна организација, која је окренула леђа Златку Лагумџији и створила Демократску фронту Жељка Комшића. Главни финансијер НДИ је организација НЕД. Новцем ове организације за југоистичну Европу располаже Ивана Цветковић, иначе Бајровићева супруга. И једни и други се ките америчким наводним утицајем, иако за њих у Стејт департменту нико није чуо. И за крај, кад прегледате странице бројних НВО у Српској, погледајте и финансијере на крају. По правилу је ту НЕД.