latinica  ћирилица
12/09/2019 |  10:48 | Аутор: СРНА

Полиција привела једног од нападача на кафић у Уздољу

Шибенска полиција ухапсила је деветнаестогодишњег младића, који је са групом других особа, у Уздољу напао власника угоститељског објекта српске националности и још четири особе.
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news) -
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news)

Полиција је утврдила да се он као припадник навијачке групе Торцида 21. августа упутио у Уздоље, знајући да се у том угоститељском објекту прати утакмица између Црвене звезде и Јанг Бојса, а намјера им је била да нападну оне које затекну у објекту.

Након доласка у Уздоље паркирали су возила уз пут у близини угоститељског објекта, након чега је један од пријављених изашао из возила и отишао у кафић да извиди ситуацију, а онда се вратио по остале.

Затим су они са "фантомкама" ушли у објекат носећи у рукама разне дрвене и металне предмете, док су возачи остали да чекају.

Ухапшени је вријеђао власницу угоститељског објекта и госте, уништавајући инвентар палицама. Потом су госте у објекту палицама напали и њих петоро лакше повриједили, међу којима и једног малољетника.

Након криминалистичког истраживања осумњичени је, уз кривичну пријаву, предат општинском тужилаштву у Шибенику.

У десничарским медијима напад у Уздољу називају "српском обавјештајном игром", као и низ других напада на Србе, упркос потврди полиције да је ријеч о нападу из мржње.