latinica  ћирилица
12/09/2019 |  15:49 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Билећани свечано дочекали своју Тијану

Билећа је приредила величанствен дочек својој суграђанки Тијани Бошковић, најбољој европској и свјетској одбојкашици, која је с репрезентацијом Србије одбранила титулу првака Европе.

Дочек је организован у Спортској дворани која однедавно носи Тијанино име.

Код куће је ипак најљепше, рекла је Тијана Бошковић са медаљом европског првака око врата, захваљујући бројним суграђанима што су дошли да је поздраве и јер су највјернији навијачи и најјача подршка на свим такмичењима.

- Узбуђена  сам и срећна и што сам кући. Најљепше је доћи кући. Поносна сам на успејх који смо оставрили. Хвала Билећанима на огромној подршци током свих ових година - каже Тијана.

Додаје и да је много пута рекла да та подршка много значи и да су и на овом турниру осјећали ту подршку.

- Није било лако у онаквој атмосфери, пред 14.000 навијача Турске, било је тешко дисати а не играти. Успјеле смо да останемо мирне и да одбранимо титулу - истиче Тијана.

Најбољу одбојкашицу дочекала је породица, пријатељи, комшије, али и играчице ОК "Херцеговац", Тијаноног првог клуба.

За своју Тићу, кажу навијају у свим утакмицама и радују се њеним успјесима и медаљама.

- Аргентина има Месија, Србија Ђоковића, а Билећа Тијану Бошковић. Три пута најбља, а то је заслужила својом игром и пнашањем. Тијана ће и даље прослављати Билећу - закључује начелник Билеће, Миљан Алексић.

Златне одбојкашице исупниле су два главна циља за ову годину - одбраниле европску титулу и избориле олимпијску визу.

Тијана каже да ће сад мало уживати у оствареним успјесима и да ће дати све од себе да освоје и то дуго сањано олимпијско злато.