latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:17 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Шеранић: Реконструкција зворничког Дома здравља средствима Србије

Стање у здравству на подручју Зворника је задовољавајуће, а да би било још боље неопходне су инвестиције и додатна улагања. Закључак је ово састанка градоначелника Зорана Стевановића и министра здравља и социјалне заштите Алена Шеранића, чије су главне теме биле будући инфраструктурни пројекти и трезорски систем пословања.

На састанку је истакнуто да ће у наредних годину дана на подручју Зворника бити реконструисан зворнички Дом Здравља, амбуланта у Брањеву и изграђен нови блок зворничке болнице. Радове ће финансирати локална управа, Владе Србије и Републике Српске.

- Очекујемо да ћемо већ крајем слиједеће године или почетком 2021. имати нове кревете, нове лежајеве, нови капацитет. Нови, то сам данас од министра чуо, Ургентни блок, који ће значајно побољшати здравствену заштиту наших суграђана - рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Када је ријеч о здравству у Зворнику, новина је и то да ће од наредне године зворнички Дом здравља прећи на трезорски систем пословања, који би, према ријечима министра, требало свима да донесе добро.

- Оно што ће трезорски систем пословања донијети, прије свега донијеће једну већу одговорност. Једну већу одговорност самих директора здравствених установа, једну већу одговорност локалне заједнице, једну већу одговорност нас који управљамо здравственим системом што и јесте нешто за шта се Влада Републике Српске заложила, а то је подизање одговорности у цијелом здравственом систему, да покушамо неке ствари које смо можда лоше чинили у прошлости, да данас и у будућности чинимо бољим - навео је Шеранић.

Министар Шеранић у Зворнику је разговорао и са директорима домова здравља из регије Бирач и Семберије о проблемима са којима се сусрећу, али и на који начин би им могла помоћи Влада.