latinica  ћирилица
13/09/2019 |  18:31 ⇒ 14/09/2019 | 07:51 | Аутор: РТРС

Познати полуфинални парови Српска опена

Бањалучки АТП Челенџер, Српска опен, улази у саму завршницу. Познати су полуфинални парови.

Србија ће имати представниак у полуфиналу. Пеђа Крстин са два пута по 6:4 побиједио је Казахстанца Попка и стигао међу четири најбоља тенисера.

За пласман у полуфинале играће против Холанђанина Талона Грикспора који је у маратонском четвртфиналу у три сета побиједио Аргентинца Факунда Мена.

- Веома тежак меч, против тешког ривала. Играли смо скоро три сата. Након што сам изгубио први сет, у другом сам стигао заостатак од једног брејка и то ми је дало додатну енергију у трећем сету. Срећан сам што је трећи сет завршио брзо - рекао је Грикспора

Други полуфинални пар чине Индијац Сумит Нагал и Словак Филип Хорански. Миљеник бањалучке публике Нагал са 6:2, 7:5 савладао је Аргентинца Корију, док је Хорански у три сета славио против Чилеанца Табиља.

- Био је ово добар меч. Играо сам против тенисера који иза себе има доста побједа током љета.  Мој план је био да будем агресиван и држао сам се тога. Срећан сам због побједе и уживам на турниру - додао је Нагал.

- Од првог поена био је тежак меч. Заиста је добро трчао, а мени је недостајало енергије. У трећем сету сам настојао да одржим свој ниво и мислим да је то било пресудно - истакао је Хорански.

Ипак, највећу пажњу данас је привукао полуфинални дуел дублова. Бањалучани Немања Малешевић и Владан Тадић борили су се за финале, али су на крају поражени од искуснијег француског пара Думбија - Ребул, 6:4, 6:1.

Полуфиналне мечеве у синглу можете сутра од 11 часова пратити у преносу на нашем програму.