latinica  ћирилица
13/09/2019 |  18:50 ⇒ 21:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Додик Вучићу: Читав народ вам је захвалан, важно нам је да је Србија овдје

Важно нам је да је Србија овдје, да показује да је овдје и да заједно рјешавамо питања, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Додик и Вучић (Фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav) -
Додик и Вучић (Фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav)

Он је у Дрвару, у Федерацији БиХ, домаћин предсједнику Србије Александру Вучићу

Вучић борави у Дрвару поводом обиљежавања "Дана сјећања" - помен на страдале Србе у 20. вијеку, а обишао је вртић "Мајка храброст".

Додик је поручио становницима Дрвара, који су се окупили да дочекају српског предсједника, да су дошли да им кажу да су уз њих, да ће бити уз њих и да ће заједно пролазити кроз многе друге изазове.

-Ту смо да градимо нови живот, заједно смо са вама - поручио је Додик.

Он је истакао да Вучић безгранично помогао српски народ, у четири општине у Федерацији, као и 63 општине у Републици Српској, те да се захваљујући њему спровод пројекте и граде објекти који ће обиљежити присуство Србије у тим општинама.

- Читав народ вам је захвалан. Вјерујем да ви ни сами не знате колико поштовања уживате у народу и колико се цијени ваша подршка. Важно нам је да је Србија овдје, да показује да је овдје са нама, да заједно са вама рјешавамо питања - рекао је Вучић.

- Република Српска стоји и помаже колико може, и Србија је ту. Заједно смо овдје и увјерен сам да ћемо обновити Дрвар као једно савремено и право мјесто за живот - закључио је Додик.