latinica  ћирилица
14/09/2019 |  11:53 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Вучић: Ослањамо се на вашу спремност, знање и вјештине

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је младим официрима Војске Србије да се Србија ослања на њихову спремност, знање и вјештине.
Вучић са младим официрима -
Вучић са младим официрима

Вучић је у обраћању подсјетио на велике битке и храбре претке, поручивши младим официрима да су ешалон слободе и суверенитета отаџбине.

Он је истакао да Србија поштујемо све претходнике ових официра који су у рату зауставили продор на српску земљу, те истакао Кошаре.

- Памтимо бомбардовње наше земље, али и херојску одбрану на Кошарама и наше јунаке - рекао је Вучић и најавио да ће ускоро бити откривен споменик Стефану Немањи недалеко од мјеста на коме су данас.

Он је указао да Србија данас његује културу сјећања и заједно са Републиком Српском обиљежава датуме погрома српског становништва у протеклим ратовима.

Вучић је нагласио да Војска Србије обнавља своју снагу и да је спремна да одбрани границе и српски народ.

У вртлогу све чешћих покушаја ревизије историје, каже Вучић, Србија данас одлучно и успјешно води европску политику, али једнако добро сарађује са Русијом, Кином, САД.

Промоцији младих официра на платоу испред Народне скупштине Србије у Београду присуствовао је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На свечаности је у прве официрске чинове промовисано 160 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије /ВМА/.

Војну академију завршило је 135 кадета и кадеткиња, међу којима су три кадета из Оружаних снага БиХ, а Медицински факултет ВМА 25 младића и девојака, међу којима и припадница Оружаних снага Намибије.

Предсједник Србије уручио је сабље - симболе официрске части, најбољим кадетима Војне академије, а министар одбране Александар Вулин парадне бодеже најбољим кадетима Медицинског факултета ВМА.