latinica  ћирилица
14/09/2019 |  13:25 | Аутор: СРНА

Пашалић: Подршка младима у покретању бизниса

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић указао је данас на значај подршке младима да се баве пољопривредом.
Пашалић посјетио породицу Мијатовић - Фото: СРНА
Пашалић посјетио породицу МијатовићФото: СРНА

Током посјете породици Мијатовић у Шушњарима код Лакташа, Пашалић је рекао да је ово домаћинство добар примјер како се преданим радом у пољопривреди може пристојно зарадити.

Пашалић је најавио да ће ресорно министарство младом брачном пару Мијатовић пружити подршку да развије посао производње млијека и млијечних производа.

- Сугерисали смо им како да обезбиједе додатна средства за запошљавање, а суфинансираћемо и набавку додатне механизације - рекао је Пашалић Срни.

Он је навео да су Мијатовићи дипломирани инжењери пољопривреде, који су одлучили да стечено знање током школовања искористе на свом имању, те покрену производњу органског млијека које пласирају искључиво на домаћем тржишту.

Пашалић истиче да ће ресорно министарство подржати рад и свих других незапослених пољопривредника, који одлуче да покрену свој бизнис, за шта Министарство већ издваја одређена средства.

Он је рекао да на бироима за незапослене има више од 400 дипломираних агронома и инжењера пољопривреде.

- Они су склони да чекају посао у институцијама и управама, гдје већ има превише запослених, док са друге стране своје знање могу да примјене у производњи и реалном сектору и остваре адекватну зараду - рекао је Пашалић.