latinica  ћирилица
14/09/2019 |  15:20 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

Мијатовићи поручују: Од пољопривреде се може живјети

Од пољопривреде се може живјети. То је порука брачног пара Мијатовић, који су данас респектабилно пољопривредно домаћинство. Породицу Мијатовић у Шушњарима код Лакташа посјетио је ресорни министар Борис Пашалић.

Породица Мијатовић одличан је примјер како млади брачни парови могу успјешно да живе од пољопривреде. Брачни пар Мијатовић, обоје пољопривредни инжењери, прије четири године ушли су у програм субвенционирања од стране Владе Републике Српске. Од тада до данас домаћинство Мијатовић стасало је у озбиљно пољопривредно домаћинство са властитом производњом и домаћим производима.

Према ријечима министра Пашалића ово домаћинство је добар примјер како млади људи данас могу успјешно да послују и да живе од пољопривреде. Пашалић је додао како ће ресорно министарство и даље помагати домаћинству Мијатовић.

Захваљујући љубави и труду домаћинство Мијатовић данас посједује десет крава, властиту производњу сира, а у плану им је да се у наредном периоду почну бавити и сеоским туризмом, за које, како кажу, имају одличне предуслове.