latinica  ћирилица
14/09/2019 |  15:25 ⇒ 16:08 | Аутор: klix.ba

Бакир Изетбеговић једногласно изабран за предсједника СДА

Делегати на Конгресу Странке демократске акције изабрали су данас акламацијом Бакира Изетбеговића за новог/старог предсједника СДА.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Његов мандат на позицији предсједника СДА трајаће наредне четири године, односно до 2023. године. Изетбеговић у други мандат улази с измијењеним Статутом СДА који у великој мјери ограничава моћ страначких функционера.

Предсједника СДА раније је у неколико наврата поновио како ће након Конгреса СДА започети реформисање странке што прије свега значи подмлађивање кадра, али и отварање странке припадницима других етничких група који прихватају и залажу се за програмске циљеве СДА.

Изетбеговић је био једини кандидат за предсједника СДА с обзиром на то да су га све организације у саставу СДА једногласно номиновале за новог предсједника СДА. Он је током обраћања делегатима рекао да такву подршку доживљава као подршку политици коју је водило руководство.

Делегати на Конгресу СДА данас ће изабрати и девет од 15 понуђених кандидата за потпредсједника СДА. На листи за потпредсједнике налазе се Мелика Махмутбеговић, Алма Чоло, Аида Обућа, Сенија Бубић, Адил Османовић, Един Рамић, Шемсудин Дедић, Шериф Шпаго, Рефик Лендо, Шефик Џаферовић, Мирсад Заимовић, Сафет Софтић, Амир Фазлић, Денис Звиздић и Асим Сарајлић.