latinica  ћирилица
14/09/2019 |  16:43 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Књижевна награда Међународних књижевних сусрета Ђорђу Лингваглоси

У оквиру Четвртих међународних књижевних сусрета "Бањалука 2019." данас се на Сајму књиге представило 12 пјесника из осам држава.
Књижевни сусрети, Бањалука - Фото: РТРС
Књижевни сусрети, БањалукаФото: РТРС

Једногласном одлуком жирија у саставу Ранко Рисојевић, предсједник, те чланови Ранко Павловић и Предраг Бјелошевић, Књижевна награда Међународних књижевних сусрета додијељена је угледном италијанском писцу, Ђорђу Лингваглоси.

Међу бројним пјесницима из цијелог свијета, стихове је говорио пјесник и преводилац, однедавно почасни грађанин Бањалуке, са тренутном адресом у Паризу, Коља Мићевић. Говорећи о књижевним сусретима, Мићевић напомиње да и пјесништво и преводилаштво јесу стални сусрети са другим и дугачијим, а да је живот непрекидан низ наизмјеничних одлазака и сусрета.

За пјесникињу, Душку Врховац, књижевни сусрети много су више од промоције пјесника и њиховог пјесништва.

Програм 4. Међународних књижевних сусрета наставља се вечерас у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске гдје ће бити уприличено свечано уручење награде италијанском пјеснику Ђорђу Лингваглоси.

Највеће међународно књижевно признање Удружења књижевника Републике Српске подразумијева и објављивање књиге изабраних пјесама у издавачкој дјелатности овог удружења.