latinica  ћирилица
14/09/2019 |  17:34 ⇒ 17:37 | Аутор: СРНА

Бранећи злочинце Изетбеговић доказао да оваква БиХ не може да постоји

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је предсједник СДА Бакир Изетбеговић, стајући у одбрану оптужених за тешке ратне злочине над Србима и Хрватима у протеклом рату, по ко зна који пут доказао зашто оваква БиХ не може и не треба да постоји.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Ако су /Атиф/ Дудаковић, /Насер/ Орић, /Сакиб/ Махмуљин и мање знани злочинци угледни команданти, онда је јасно да Србима и Хрватима у Изетбеговићевој замишљеној заједници нема мјеста. Он је данас потврдио оно што ми говоримо годинама да су Суд и Тужилаштво БиХ годинама били под снажном контролом СДА и док је то трајало није било ни могуће да буде процесуиран било који злочинац из реда такозване Армије РБиХ - рекао је Додик, коментаришући Изетбеговићеве изјаве на Конгресу СДА.

Он је оцијенио да СДА годинама није бранила злочинце, већ злочин који су бошњачки ратни команданти починили над Србима и Хрватима, сматрајући га легитимним.

- Логика по којој су се они бранили и све учинили у одбрани је и морално и правно неодржива јер злочин је злочин било да је почињен у самодбрани, као што Изетбеговић обмањује јавност, или су почињени у покушају да Срби буду протјерани са вјековних огњишта, што је већ историјска чињеница - каже Додик.

Према његовим ријечима, Изетбеговић у вези са односима са сусједима Србији и Хрватској наставља са агресивном реториком која не може и неће измијенити чињеницу да је БиХ окружена Србијом и Хрватском, а да у њој грунт имају и Срби и Хрвати.

- Нити ћемо ми отићи одавде остављајући своју кућу, нити ће се Србија и Хрватска одрећи својих сународника у БиХ. Што прије то Изетбеговић схвати, биће боље за све који овдје живе - рекао је Додик.

Изетбеговић је на Конгресу СДА у Сарајеву рекао да су Дудаковић, Махмуљин и Орић угледни команданти такозване Армије БиХ који пролазе правосудну голготу са циљем да буду дискредитовани.

Он је рекао да су из врха Тужилаштва и Суда БиХ одстрањени Бошњаци, те да је након тога почела кампања хапшења и подизања оптужница против "угледних команданата такозване Армије и МУП-а БиХ.