latinica  ћирилица
14/09/2019 |  20:58 ⇒ 21:16 | Аутор: СРНА

Брчко: Промовисана Крајишникова књига о стварању Републике Српске

Предсједник Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Момчило Крајишник промовисао је данас у Брчком књигу "Како се стварала Република Српска".
Промоција књиге - Фото: СРНА
Промоција књигеФото: СРНА

Крајишник је рекао новинарима да у овој књизи описује период стварања Републике Српске до рата, те да пише и наставак у коме говори о стварању Српске у ратном и послијератном периоду.

- Нисмо свјесни благодати коју имамо, а то је да смо добили Републику Српску. Ни муслиманско-бошњачки, ни хрватски народ нема свој ентитет, него само ми. Да би знали колика је то вриједност, морали би изгубити Републику Српску, али то нећемо никад сазнати, јер никад нећемо изгубити Српску - рекао је Крајишник.

Организатор промоције било је Удружење грађана за очување српске традиције и културе "Бастион" Брчко.

Предсједник Удружења Арсен Павловић рекао је да су промоцијом књиге Крајишника хтјели да младе подсјете на српску историју, јер је брзо заборављају, као и да поруче Србима у Брчком да се уједине и не дијеле ни по ком основу.

Уз књигу "Како се стварала Република Српска", промовисана су још два Крајишникова ауторска дјела "Јачи од силе судбине" и "Како постати богат и успјешан".

О књигама су говорили и потпредсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Љубомир Зуковић и академик Војислав Максимовић.