latinica  ћирилица
15/09/2019 |  09:20 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

ОК Модрича обиљежио четири деценије од освајања титуле шампиона Југославије

Одбојкашки клуб Модрича обиљежио је 40 година од освајања титуле шампиона Југославије.
Модрича - свечана академија - Фото: СРНА
Модрича - свечана академијаФото: СРНА

На свечаној академији, која је одржана синоћ у Српском културном центру, уручене су плакете клуба члановима управе и играчима "златне генерације".

Члан шампионског тима Ђорђе Милошевић рекао је, евоцирајући успомене на велики клупски упјех, да је шампионска титула била производ стручног вођења тима, упорног рада играча, те подршке локалне управе и грађана Модриче.

- Модрича је била тада, и до данас остала, непресушан извор одбојкашких талената - рекао је Милошевић.

Он је нагласио улогу тренера Пере Божића у освајању титуле шампиона Југославије, петог мјеста на Шампионату Европе 1980. године и бројним успјесима модричких одбојкаша у тадашњој држави.

Секретар шампионског клуба Хамдија Турсић рекао је да се радо сјећа времена када су играчи, руководство и грађани Модриче живјели за одбојку.

Турсић је подсјетио на почетке играња одбојке, прије 60 година у Модричи, и оснивање клуба, који је и данас симбол спорта у овом граду.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да успјех одбојкаша и данас обавезује локалну управу да подржава овај клуб, али и остале спортске колективе и појединце на простору општине.

Предсједник ОК Модрича Јован Мишић зхавлио се учесницима манифестације којом је град Модрича, са гостима из БиХ, Србије и Хрватске увеличао јубилеј овог клуба.

Захвланице су уручене клубовима Црвена звезда из Београда, Какањ из Какња, Ријека из Ријеке, учесницима ревијалног турнира који је поводом јубилеја одржан у дворани Културно-спортског центра у Модричи.

Највећи успјех за 60 година постојања одбојке у Модричи - освајање шампионата Југославије 1979. године, остварили су одбојкаши Перо Божић, Боро Јовић, браћа Радивоје и Ђорђе Милошевић, Ићо Мартиновић, Омер Смајиловић, Сенад Катановић, Есад Хердић, Боро Живановић, Горан Поповић, Милан Марић и Аладин Омерановић.