latinica  ћирилица
15/09/2019 |  10:20 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Приједор: Одиграна представа "БХ Бродвеј - моја пјесма"

У Приједору је одиграна представа "БХ Бродвеј - моја пјесма". Представу су поставили амерички умјетници, музички режисер Рајан Нелсон и редитељ Адам Тилен. У продукцији је учествовало и Позориште Приједор.

У представи наступа 12 младих глумаца и студената музичких академија из Републике Српске, БиХ и Србије. Ови млади умјетници изводе пјесме из модерних бродвејских мјузикла, а које је приједорска публика прихватила са одушевљењем.

Бродвејски мјузикли изузетно су популарни у Сједињеним Државама. Они најпопуларнији привуку хиљаде посјетилаца у позоришта на Бродвеју у Њујорку.

- Имали смо изванредну екипу из Америке која је с нама радила с пуно стрпљења, са доста маште и са пуно инспирације тако да је и  коначнии продукт одличан, а и публика је одлично прихватила представу - истакао је глумац Марко Мирковић.

Аташе за културу и образовање у Амбасади САД-а у БиХ Холи Зардус додао је да је ово прилика да се на једноставан начин публика повеже са овом америчком музичком формом.

Представа "БХ Бродвеј - моја пјесма" настала је у сарадњи Америчке амбасаде у БиХ, Позоришта Приједор, Културног центра Требиње, Народног позоришта Мостар, Камерног театра 55 из Сарајева и организације Тера Арт.