latinica  ћирилица
15/09/2019 |  12:26 | Аутор: СРНА

Организација старјешина ВРС: Супротставити се покушајима угрожавања Српске

Организација старјешина Војске Републике Српске тражи од свих институција Српске и српских представника у заједничким институцијама БиХ да се енергично супротставе свим покушајима угрожавања и омаловажавања Републике Српске.
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org) -
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org)

- Република Српска је највећа тековина нашег народа и нико нема право да се игра њеном судбином цементираном животима најбољих синова и кћери српског народа, што захтијева њено даље јачање и чување - наводе из Организације.

У честитки поводом 100 година од формирања резервних војних старјешина Југославије, Организација изражава наду да ће свијетле традиције дјела прослављених српских команданата бити путоказ свим патриотама за одбрану народа, Републике Српске и Србије.

- Ово је важно јер нам и данас пријете прегласавањем и успостављањем ратом превазиђене `републике БиХ` те сталним покушајима насилног увлачења у скуте НАТО пакта чије посљедице бесомучног бомбардовање и данас осјаћамо и када нам настоје наметнути своје виђење изградње нашег друштва - наводе из Организације.

Из Организације старјешина Војске Републике Српске истичу да баштине традиције српских официра и теже јачању свијести о одбрани српског народа и Републике Српске од свих облика угрожавања.

Подсјећа се да је на данашњи дан прије 100 година, у знак сјећања на почетак пробоја Солунског фронта, а на приједлог војводе Степе Степановића, краљ Александар Карађорђевић основао Удружење војних старјешина као ризницу искрених патриота спремних да се укључе у одбрану народа и државе.