X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
15/09/2019 |  13:09 | Извор: СРНА

Анђелковић: Пријетња опстанку српског народа, али и прљава игра

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да су Програмска декларација СДА и њен садржај пријетња опстанку српског народа у БиХ и пријетња неком новом "Олујом", али и прљава игра да се скрене пажња са неуспјеха у економији.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

- Претња "републиком БиХ" је претња српском народу. Ово је претња опстанку српског народа у БиХ, јер је јасно да српски народ тако нешто не би прихватио - изјавио је Анђелковић Срни.

Он је указао да врх СДА чине људи који су већ једном гурнули БиХ у рат и насљедници су ратне политике.

Анђелковић је објаснио да је декларација одраз њихових жеља и намјера унитаризације БиХ, односно рат без којег је тако нешто немогуће, али је истакао и да су свјесни да то сада не могу да ураде, јер су се промијениле геополитичке прилике у свијету.

Према његовим ријечима, јасно је да СДА намеће цијелу причу да би пажњу бошњачке јавности скренули са својих неуспјеха када је ријеч о економији и побољшању живота људи.

- Намера је да скрену пажњу са тога на велике националне теме, ирационалне, али које успевају да као магнет привуку људе. Тако да овде се ради о прљавој игри, која за сада неће дати никакве, вероватно, велике последице, али такво поигравање ватром може да се покаже као опасно - сматра Анђелковић.

Анђелковић је рекао да је декларација СДА, коју је иницирао Бакир Изетбеговић лоша као и Исламске декларације његовог оца Алије из 1970. године, јер обје изазивају сукобе, мржњу, гурају БиХ у понор, те да је између два зла тешко рећи које је горе.

- У првом случају јасно је да је можда и постојала дубока вера. Овде не постоји вера. Овде се ради о геополитичким преварантима који користе те идеје да би скренули пажњу грађана са својих неуспеха - оцијенио је Анђелковић.

Конгрес СДА усвојио је синоћ Програмску декларацију у којој се наводи да је примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом "република БиХ", са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним.