X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
15/09/2019 |  15:10 | Извор: РТРС

Павић: Програмском декларацијом истичу ратне заставе

Политички аналитичар Александар Павић изјавио је данас Срни да је СДА Програмском декларација истакла ратну заставу и показала да Бошњаци нису заинтересовани за суживот, већ за доминацију у БиХ, чак и по цијену рата.
Александар Павић (фото: sveosrpskoj.com) -
Александар Павић (фото: sveosrpskoj.com)

Он сматра да је Програмска декларација СДА практично објава рата, односно објава да се рат против Срба и осталих који нису муслимани наставља истом жестином само различитим средствима од времена када је Алија Изетбеговић написао "Исламску декларацију".

- Они су тиме ставили до знања да са њима нема партнерства. Чак и када заговарају нешто јавно и то можда личи на неки договор, у позадини свега је агресија, а крајњи циљ је побједа над Србима и Хрватима и осталим у БиХ. Једноставно, то је тежња за доминацијом до коначне побједе, па и по цијену рата - рекао је Павић.

Према његовим ријечима, то исто показује кога је НАТО у БиХ изабрао за свог главног партнера, те да му је циљ исламизација БиХ и подршка најекстремнијим исламским фундаменталистима на Балкану.

- То показује да је реалност сасвим другачија од прича о демократији по западним стандардим - нагласио је Павић.

Он је указао да НАТО данас, као и прије 30 година, подржава најрадикалније, најкриминалније, најекстреминистичкије снаге и није уопште заинтересован за мир, већ само за успостављање контроле и то по цијени "сађења тикве са ђаволом".

- Ђаво је наравно СДА, која је овом програмском декларацијом истакла ратну заставу, исту ону коју су зелени љиљани истицали 1990. и 1991. године - рекао је Павић.

Он је навео да је БиХ у блокади захваљујући највише лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.

- Они могу из неких својих интереса да поклоне нешто, чак делимично разбијање блокаде, али се опет види шта је њихов крајњи циљ. На руководству Срба и Хрвата у БиХ је да размисле да ли уопште желе да праве договор са неким чији је крајњи циљ у ствари затирање друга два народа - закључио је Павић.