latinica  ћирилица
15/09/2019 |  15:56 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Милуновић: Запослено 3.000 дјеце погинулих бораца

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је да је посредством Програма запошљавања овог министарства у Републици Српској до сада запослено 3.000 дјеце погинулих бораца, док је приправнички стаж у овој години обезбијеђен за 120 дјеце.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

Милуновић је рекао да се на Бироу за запошљавање Републике Српске налази 794 дјеце погинулих бораца, који морају да буду брига институција Српске и локалних заједница.

- Локалне заједнице морају учинити максималне напоре да они имају приоритет у запошљавању - рекао је Милуновић, који је данас у Бањалуци присуствовао радно-извјештајној сједници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Милуновић је напоменуо да су први пут уложена већа средства за Акциони план запошљавања и да су у овој години износила више од 30 милиона КМ, док је до сада то било око 15 милиона КМ.

Према његовим ријечима, и наредне године ће за ове потребе бити обезбијеђена велика средства.

Милуновић је истакао вишегодишњу добру сарадњу ресорногминистарства и организација од јавног интереса, проистеклих из обрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, чијих је много приједлога уграђено у Закон о правима бораца, породица погинулих бораца и несталих цивила, али и у многе пројекте.

У Бањалуци је данас одржана радно-извјештајна Скупштина Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, на којој је разматран извештај о раду ове организације за прошлу годину и план рада за ову годину.

Након сједнице најављено је да ће бити одржана изборна Скупштина Републичке организације, на којој би требало да буде изабран нови предсједник организације.

Кандидати су садашњи замјеник потпредсједника Републичке организације Вељко Лазић и секретар Републичке организације Исидора Граорац Штркић.

Актуелни предсједник Републичке организације Недељко Митровић најавио је раније да се повлачи са ове функције из здравствених разлога.