latinica  ћирилица
16/09/2019 |  07:53 | Аутор: СРНА

Претежно суви коловози, у котлинама магла мјестимично

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, а видљивост је због магле мјестимично смањена у котлинама, дуж ријека и у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Суви коловози - Фото: РТРС
Суви коловозиФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина неопходан је опрез због ситнијих одрона камења и земље на коловоз.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута од приједорске петље до Клашница саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

На радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14" у општини Брод у току је деминирање терена због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње мале-хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, једном раком наизмјенично саобраћа се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Режим саобраћаја је измијењен и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанска петља, због чега је измијењен режим саобраћања.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је због изградње подземне инфраструктуре обустављен саобраћај у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице раковачких рудара према Мотикама, у дужини од 1.255 метара.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два, у ноћним часовима саобраћај се обуставља од 00.30 до 4.30 часова.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

На граничним прелазима у БиХ задржавања јутрос нису регистрована.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је обустављен за теретна возила и аутобусе. /