latinica  ћирилица
16/09/2019 |  09:40 | Аутор: СРНА

Добојлија осумњичен да је оштетио буџет Српске за 132.000 КМ

Зворничка полиција поднијела је бијељинском Окружном тужилаштву извјештај против мушкарца из Добоја чији су иницијали Д.В. због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, чиме је оштетио буџет Републике Српске за 131.755 КМ.

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да је Д.В. осумњичен да је у својству директора јавне установе у овом граду, од 1. априла 2008. до 17. маја 2010. године, искористио службени положај и овлаштење и супротно одредбама Закона о раду и одлуци о ратификацији Споразума између БиХ и СРЈ о социјалном осигурању, примио у стални радни однос одређена лица иако је знао да она већ имају заснован радни однос у Србији, чиме је омогућио да истовремено буду у сталном радном односу код два послодавца.

Осумњичени се терети да је у истом периоду, издавао налоге рачуноводственој служби установе да тим радницима изврше обрачун и исплату нето плата са доприносима, као и друга лична примања из радног односа у укупном износу од 131.755 КМ, за колико је оштећен буџет Републике Српске.