latinica  ћирилица
16/09/2019 |  12:03 | Аутор: СРНА

Ни двадесет мјесеци од убиства Оливера Ивановића нема одговора

- Пуних 20 мјесеци протекло је од убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, али и даље нема одговора ко је убица, саопштено је из ове странке.

Из Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" истакли су да ће као и до сада институционално тражити да убица што прије буце пронађен и процесуиран.

Напомињући да су демократија и правда основа сваког цивилизованог друштва, као и право на живот, слободу говора и мишљења, из Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" истакли су да се од формирања залажу за све те принципе.

Из ове странке поручују да неће одустати од захтјева да се убица Оливера Ивановића пронађе и процесуира јер је то "обавеза према њему".

Ивановић је, са шест хитаца испаљених с леђа, убијен 16. јануара прошле године на прилазу сједишту стране Сутјеској улици у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Током протеклих двадесет мјесеци по налогу Специјалног тужиоца Суље Хоџе ухапшени су припадници Косовске полицијске службе Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић и цивил Марко Рошић под сумњом да су умијешани у убиство.

Саслушано је десетак наводних свједока међу којима секретарица Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Силвана Арсовић и потпредсједница ове странке Ксенија Божовић.