latinica  ћирилица
16/09/2019 |  13:42 | Аутор: РТРС

Част отаџбине: Одговор на Бакирову декларацију мора бити јасан и свеобухватан

Исламска држава је ратни и поратни циљ Бошњака, због чега одговор Срба и Хрвата у БиХ на Програмску декларацију СДА Бакира Изетбеговића мора бити јасан и свеобухватан, поручује Удружење Част отаџбине.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Из овог удружења указују да је "Исламска декларација" Алије Изетбеговића изазвала рат у БиХ, а Програмска декларација СДА Бакира Изетбеговића ствара ратну психозу с циљем изнуде укидања дејтонске БиХ и Републике Српске.

- Основни циљ Програмске декларације СДА је рушење Републике Српске и стварање унитарне БиХ - наводи се у саопштењу Части отаџбине.

У саопштењу се истиче да "треба бити захвалан Бакиру и СДА за декларацију којом су свим Србима отворили очи, да би схватили шта су њихове праве намјере по питању устројства БиХ, поготово због дијела политичара Републике Српске који подржавају политику СДА".

- Јединство цијелог српског корпуса које дужи период заговара предсједник Додик /српски члан Предсједништва БиХ/ овога момента не смије бити упитно - наглашавају из Части отаџбине.

Из овог удружења наводе да док Бакир Изетбеговић окривљује српску страну да руши БиХ, у ствари он и СДА чине дестабилизацију БиХ, не формирају власт на нивоу БиХ, условљавају Српску да прихвати улазак у НАТО пакт и чине све да дејтонску БиХ претворе у унитарну државу, гдје би српски и хрватски народ били грађани другог реда.

- Није нам јасно чиме он прети Републици Српској, позивајући се на 1994. годину. Овог пута не би имао авио подршку НАТО пакта - наводи се у саопштењу и додаје да НАТО неће ући у рат са другим силама у свијету због Изетбеговићеве болесне опсесије унитарном БиХ.

Из Части отаџбине поручују Бакиру Изетбеговићу да "не треба да га завара и улије лажну снагу оно мало ратних материјалних средстава које је расподијелио по ФБиХ, групица `српских министара` у Сарајеву, подршка садашњег високог представника у БиХ и ОХР-а и бошњачка компонента у Оружаним снагама БиХ са паравојним формацијама, јер тако може изгубити оно што је добио за `зеленим столом`".

У саопштењу се напомиње да су због наводне "војничке снаге" Бошњаци у Дејтону добили 25 одсто територије коју су контролисали Срби све вријеме рата, а да су Срби пристали на то само да би био успостављен мир у БиХ.

- Бакире, ако се овај пут одлучиш за ратну опцију нико неће моћи да те одбрани.
Одговор Срба и Хрвата у БиХ на Бакирову декларацију мора бити јасан и свеобухватан - поручују из "Части отаџбине".

Ово удружење истиче да подржава приједлог да умјесто дејтонске БиХ буду успостављене Република Српска и Федерација БиХ, те да констутивним народима буде препуштено да имају своје државе и сами креирају своју судбину.