latinica  ћирилица
16/09/2019 |  16:17 ⇒ 16:23 | Аутор: Агенције

Смијењена четири директора шумских газдинстава у Српској

Управа Шума смијенила в.д. директора Шумског газдинства "Романија" Соколац Влајка Секулића, директорицу Шумског газдинства "Врбања" Котор Варош Стану Кузмић, директорицу Шумског газдинства "Оштрељ" Дринић Слађану Бањац, као и директора Центра за сјеменско расадничку производњу Добој Николу Миличевића.
Шуме - Фото: РТРС
ШумеФото: РТРС

Нови руководиоци ова три шумска газдинства, као и поменутог Центра, биће именовани у најскорије вријеме, саопштено је из Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић позвао је у четвртак директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције, јер је циљ институција стабилизација предузећа "Шуме Српске", које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона КМ.

Вишковић је рекао новинарима након тематске сједнице Владе Републике Српске у Бањалуци на којој је разматрана Информација о стању у шумарству у Републици да су усвојени закључци с циљем стабилизације предузећа "Шуме Српске".

- Очекујем од јавних предузећа да послују позитивно и да Република Српска од њих има добит, односно да уплаћују дивиденду" - нагласио је Вишковић.

Неки од губиташа су Шумско газдинство "Романија" Соколац, "Врбања" Котор Варош као и "Оштрељ" Дринић.

Јасне инструкције Влада је дала Шумама Српске, обим производње мора бити остварен, спроведена систематизација, у ред морају бити доведени уговори са дрвопрерађивачима, али ипак најнеопходије су кадровске промјене поручио је министар Борис Пашалић.