latinica  ћирилица
16/09/2019 |  17:31 | Аутор: СРНА

Вукотић: Скупштински одбор подржао иницијативу да борци буду уставна категорија

Одбор за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске једногласно је подржао иницијативу Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" да борци одбрамбено-отаџбинског рата и чланови њихових породица буду уставна категорија у Републици Српској, изјавио је Срни предсједник овог удружења Душко Вукотић.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

- Задовољан сам због чињенице да су сви чланови скупштинског одбора подржали ову иницијативу, укључујући и предсједника Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломира Савчића као члана одбора са правом гласа - навео је Вукотић након данашње сједнице скупштинског одбора.

Он је рекао да је постигнут општи консензус чланова Одбора, без обзира на њихову партијску припадност, истичући да ова иницијатива иде у скупштинску процедуру као иницијатива свих бораца Републике Српске, чланова њихових породица и свих посланика у парламенту Српске.

Управни одбор "Ветерана Републике Српске" недавно је разматрао информацију о процедури усвајања уставног амандмана овог удружења која је покренута прије двије године.

Вукотић је раније рекао да је иницијатива упућена и српском члану Предсједништва БиХ, предсједнику Српске, предсједнику Владе и посланицима у Народној скупштини.