latinica  ћирилица
16/09/2019 |  17:52 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Затворен 24. Међународни сајам књиге у Бањалуци (ФОТО)

Вечерас је у Бањалуци у организацији Гласа Српске затворен 24. Међународни сајам књиге. Овогодишњи сајам окупио је више од 100 издавача и излагача из земље и региона.

Посљедњег сајамског дана у оквиру 4. Међународних књижевних сусрета уприличена је промоција књига у издању Удружења књижевника Републике Српске. Нове наслове публици су представили књижевници Сава Гуслов Марчета, Саша Кнежевић, Анђелко Анушић и Слободан Лепир.

Захваљујући Међународним књижевним сусретима наш град и Република Српска уписују се у значајну књижевну и културну средину дајући велики допринос да Бања Лука постане европска престоница културе, истакао је Предраг Бјелошевић, предсједник Удружења књижевника Републике Српске.

Међународни књижевни сусрети (фото:banjaluka.rs.ba)

Замјеник Градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић примио је госте и представнике 4. Међународних књижевних сусрета.

У свом обраћању књижевницима, Амиџић је нагласио да, поред тога што брине о инфраструктурном развоју града, ова градска администрација много пажње поклања култури и кулутрном животу нашег града.

- Током овог мјесеца очекујемо веома важне вијести из Брисела гдје бранимо нашу кандидатуру за Европску престоницу културе 2024. године, а књижевни сусрети су сигурно веома важан сегмент у култури Бање Луке. Увијек је лијепо чути да су у ваш град стигли гости из цијелог свијета који ће лијеп глас о Бањој Луци пронијети у својим земљама – рекао је Амиџић.

Књижевни сусрети затворени су пригодним програмом "Пјесничка порука мира: пјесници говоре стихове води и о води" одржаног у Крупи на Врбасу.