latinica  ћирилица
17/09/2019 |  07:42 ⇒ 07:46 | Аутор: СРНА

У Београду промоција прва два тома енциклопедије Српске

У Београду ће вечерас бити промовисан први и други том Енциклопедије Републике Српске, која представља најзначајнији пројекат Академије наука и умјетности Републике Српске.
Енциклопедија Републике Српске - Фото: РТРС
Енциклопедија Републике СрпскеФото: РТРС

Промоцију, која је планирана за 18.00 часова у згради београдске општине Врачар, отвориће предсједник ове општине Милан Недељковић, а окупљенима ће се обратити и предсједник АНУРС Рајко Кузмановић, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду.

На скупу ће говорити и потпредсједник АНУРС Васкрсија Јањић, Његово преосвештенство викарни епископ ремезијански Стефан, директор Архива Србије Мирослав Перишић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић.

Први том Енциклопедије Републике Српске, објављен 2017. године, обухвата одреднице са почетним словима А и Б. Први том на 783 странице садржи 1.303 одреднице, 271 пододредницу, 372 фотографије и 32 карте.

Други том, објављен прошле године, обухвата одреднице са почетним словима В и Г. Овај том на 760 страница садржи 1.450 одредница, 222 пододреднице, 520 фотографија и 17 карата.

На изради друго тома била су ангажована 324 аутора окупљена у 16 стручних редакција.

У току је израда трећег тома Енциклопедије Републике Српске.

Промоцији ће присуствовати шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Представништво Републике Српске у Србији подржава активност општине Врачар на промоцији прва два тома овог капиталног националног пројекта.