X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
17/09/2019 |  11:26 ⇒ 11:37 | Извор: СРНА

Видљиви ефекти Закона о играма на срећу

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да су видљиви ефекти новог Закона о играма на срећу јер од маја Српска сваки мјесец по овом основу има од 1,4 до 1,5 милиона КМ више прикупљених прихода, него када је на снази био претходни закон.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је навео да је, иако ефекте новог закона још није могуће сагледати у потпуности, до 31. августа од игара на срећу прикупљено за осам милиона КМ више него у истом периоду прошле године, што значи да су приходи повећани за 40 одсто.

- Када се сјетим мартовског засједања Народне скупштине, када смо усвајали овај закон, и прича о овом рјешењу, али данас ћуте они који су тада највише галамили. Била је прича да ће људи остати без посла, те да ће бити смањен број приређивача, али се ништа од тога није десило - рекао је Вишковић у Народној скупштини, одговарајући на питање посланика какви су ефекти новог Закона о играма на срећу.

Он је истакао да је повећан број приређивача игара на срећу, а број запослених остао исти као и прошле године.

Вишковић је напоменуо да је Влада изабрала стратешког партнера "Лутрији Републике Српске" за процедуру формирања заједничког предузећа које ће се бавити играма на срећу и да се у наредних годину дана могу очекивати дупло већи приходи.