latinica  ћирилица
17/09/2019 |  11:32 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Званичници упутили телеграм саучешћа породици Ивановић

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици Ивановић поводом смрти Илије Ивановића, посљедњег преживјелог учесника пробоја јасеновачког логора априла 1945. године.
Палата Републике - Фото: РТРС
Палата РепубликеФото: РТРС

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти Илије Ивановића. Илија Ивановић као патриота дао је велики допринос у расвјетљавању истине о страдању Срба у Другом свејтском рату, те свједочио о мучењима у јасеновачком логору НДХ. У име грађана Републике Српске и своје име упућујем вам изразе искреног саучешћа и саосјећања - навoди се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици Илије Ивановића, учесника пробоја јасеновачког логора у априлу 1945. године, наводећи да ће остати упамћен као борац за откривање истине о страдању српског народа и за остваривање права логораша.

- Са тугом сам примио вијест о смрти Илије Ивановића, који је био посљедњи преживјели учесник пробоја јасеновачког логора, без чијег свједочења би многе приче о страдању Срба у Другом свјетском рату и мучењима у Јасеновцу остале заувијек заборављене - навео је Вишковић, који је породици упутио изразе најдубљег саучешћа.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Илије Ивановића, посљедњег преживјелог учесника пробоја јасеновачког логора априла 1945. године, указавши на његов велики допринос расвјетљавању истине о страдању Срба у Другом свјетском рату.

- Са великом тугом примио сам вијест о смрти Илије Ивановића, великог патриоте и борца за истину, који је свједочио о звјерствима у логору Јасеновац и учешћу у пробоју и све описао у својој књизи "Свједок јасеновачког пакла" - истакао је Додик.

Он је нагласио да српски народ мора бити вјечно захвалан Илији Ивановићу на његовом свједочанству о почињеним злочинима у логору Јасеновац, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Примите изразе мог дубоког саучешћа и саосјећања у вашој боли. Тужна вијест о смрти Илије Ивановића потресла је не само вас, чланове његове породице, већ и све његове пријатеље, познанике, бивше ученике и истинске патриоте - наводи се у телеграму саучешћа

.