latinica  ћирилица
17/09/2019 |  12:05 ⇒ 12:05 | Аутор: СРНА

Отварање кардиохирургије у Бањалуци на прољеће

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да се завршетак и отварање савременог објекта кардиохирургије у оквиру Универзитетског клиничког центра Српске очекује на прољеће, те да ће у тај пројекат бити уложено око 33 милиона КМ из буџета.
Универзитетски-клинички центар Републике Српске -
Универзитетски-клинички центар Републике Српске

- То је веома значајно питање за Српску јер раније нисмо имали развијену кардиохирургију и пратеће елементе за ту врсту лијечења пацијената. Радови на поменутом објекту су у току и он ће бити један од најсавременијих у окружењу. Пацијенти ће ту имати врхунску здравствену услугу - рекао је Вишковић, одговарајући на посланичка питања на шестој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Говорећи о пореским обавезама Арселор Митала у Приједору, он је навео да та компанија, према рјешењу Пореске управе Републике Српске, треба да плати Српској по основу трансферних цијена 40 милиона КМ.

- Договорено је да Пореска управа изабере ревизорску кућу која ће направити анализу тих трансферних цијена и у томе учествују и представници Митала који су дали неке своје примједбе и сугестије. Ових дана очекујемо потписивање уговора, а то је заправо договор да извјештај поменуте ревизорске куће буде прихваћен какав год буде - навео је Вишковић.