X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
17/09/2019 |  13:38 ⇒ 13:56 | Извор: СРНА

Нешић: Рехабилитација пута Дрињача-Власеница 9,5 милиона КМ

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић званично је данас увео предузеће Зворникпутеви у радове на рехабилитацији магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, што је посао од 9,5 милиона КМ.
Рехабилитација магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница - Фото: СРНА
Рехабилитација магистралног пута Дрињача-Милићи-ВласеницаФото: СРНА

  Нешић је новинарима изјавио да је ријеч о рехабилитацији магистралног пута М-19, конкретно дионице Дрињача-Милићи-Власеница у дужини од 31.758 метара.

Истичући да је рок завршетак посла 24 мјесеца, Нешић је рекао да ће динамику радова одређивати услови рада, односно временске прилике, као и могућност самог извођача предузећа "Зворникпутеви".

- Ово је дио пројекта рехабилитације магистралног пута од Зворника до Источног Сарајева - рекао је Нешић и нагласио да ће радови, вјероватно, бити настављени у наредној години од Власенице преко Хан Пијеска до Подроманије.

Он је напоменио да је планирано да се уврсти и изградња треће успонске траке, и то од Милића, преко Романије до раскршћа Источно Сарајево-Пале-Јахорина.

- Завршетком ових радова, исток Републике Српске добио би ревитализовану путну мрежу, чиме би саобраћај био безбједнији и бржи - нагласио је Нешић.

Директор предузећа Зворникпутеви Јеленко Васић рекао је да је ангажован дио механизације овог предузећа на рехабилитацији магистраног пута од Дрињаче до Власенице.

-Зворникпутеви су кадровски и технички оспособљени за ове радове, чији је рок изградње 24 мјесеца - рекао је Васић и изразио очекивања да ће радови, предвиђени овим пројектом, бити завршени и прије рока.