latinica  ћирилица
17/09/2019 |  15:50 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Град Источно Сарајево прославио крсну славу

Град Источно Сарајево прославио је данас крсну славу Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у присуству великог броја званица и гостију са подручја града, те из Републике Српске и Србије.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је Срни да је период између двије славе био успјешан за град који има финансијску стабилност, из које произилази могућност да градска управа помаже и сарађује са општинама у саставу града и другим организацијама и институцијама. 

- Сигуран сам да ћемо, ако се овако будемо опходили са повјереним средствима, како финансијским тако и материјалним, заиста и даље бити мјесто гдје се лијепо живи и гдје други долазе да живе са нама - истакао је Лучић.

Он је нагласио да је постигнут велики степен сагласног дјеловања са општинама и да пројекти који су реализовани или ће бити реализовани показују да се иде узлазном путањом када је ријеч о напретку града и свих његових општина.

Лучић је навео да је период између двије славе карактеристичан и по томе што је град остварио добру сарадњу са свим институцијама, и републичког и локалног нивоа и нивоа БиХ, додајући да ће и убудуће тако радити.

Он је истакао добру сарадњу са Владом Србије којој је у знак захвалности синоћ на свечаној академији додијељено највеће признање Повеља града.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију поводом празника Светог свештеномученика Петра Дабробосанског, крсне славе града Источно Сарајево и храма у Војковићима који је посвећен овом светитељу.

Чин ломљења славског колача обављен је у свадбеном салону "Дар" у Источној Илиџи, гдје је послужен и славски ручак.