latinica  ћирилица
17/09/2019 |  18:23 | Аутор: СРНА

Ракић: Срби да се обједине под окриљем Српске листе

Руководство Српске листе, током данашње посјете метохијској котлини, пренијело је Србима позив Владе Србије и предсједника Александра Вучића о неопходности обједињавања под "кишобраном" Српске листе, јер је та политичка партија гарант јединства косметских Срба са матичном државом.
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com) -
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com)

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је у Гораждевцу да је увјерен да нико у централном дијелу Космета не живи тако тешко као српски народ у метохијској котлини. 

- Осjећам вашу забринутост коју дjелимо са вама, али је ваша прича много бучнија јер боље од свих нас знате како је тешко опстати на овим просторима - рекао је Ракић и захвалио Србима у метохијској котлини што истрајавају у одлуци да опстану и остану на својим огњиштима.

Он је поновио да су Влада Србије и Канцеларија за Косово и Метохију обезбиједиле велики број радних мјеста и да ће млади на Космету почети да раде одмах по укидању уредбе о забрани запошљавања, што се очекује наредних дана.

Министар за заједнице и повратак у приштинској влади Далибор Јевтић рекао је да је ово министарство годинама присутно на терену и да су људи задужени за повратак свјесни да проблеми Срба, посебно у метохијској котлини, нису ријешени. 

- Рjешаваћемо један по један проблем, али убрзано, ослањањући се на захтjеве оних којима је помоћ потребна - нагласио је Јевтић и поновио да је Српској листи, чији је потпредсједник, приоритет стварање и очување српског јединства.

Ракић и Јевтић су данас посјетили Србе у Осојанској котлини, Видању код Клине и Гораждевцу.

Носилац листе кандидата "Српска листа" за посланике на предстојећим ванредним парламентарним изборима на Космету 6. октобра Игор Симић позвао је сународнике да гласају за кандидате Српске листе.