latinica  ћирилица
17/09/2019 |  19:05 | Аутор: РТС

Даниловић: Ја ћу донијети одлуку о новом селектору

Предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић одржао је конференцију за новинаре на којој је говорио о тек завршеном Свјетском првенству, као и о спекулацијама о свађама и насљеднику селектора Александра Ђорђевића.
Предраг Даниловић (фoto:Košarkaški savez Srbije) -
Предраг Даниловић (фoto:Košarkaški savez Srbije)

Даниловић је демантовао све спекулације и рекао да не размишља да напусти мјесто предсједника КСС-а.

Даниловић је навео да је Савез очекивао више од учешћа српске селекције, и да су доживјели неуспех. Ипак, ниједна репрезентација, па ни Србије, каже, није претплаћена на медаље.

Рекао је да још није одлучено ко ће бити наредни селектор.

- Причаћемо наредних дана, одлучићемо па ћемо вам рећи. Ја ћу пресјећи. Ја сам предсједник! Не треба сјећи преко кољена. Неће то бити у року од три мјесеца, али неће ни у наредних пет дана. Нећемо сигурно чекати посљедњи тренутак.

Тврди да би било врло неодговорно да је два дана након Свјетског првенства говорио о могућим кандидатима. Да људи из Савеза ни са Кокошковом, ни са Обрадовићем нису разговарали о могућем ангажовању, не би то било коректно према Ђорђевићу, али да ће са потенцијалним кандидатима за ту дужност ступити у контакт.

- Дужност нас као КСС је да репрезентативним селекцијама обезбиједимо најбоље могуће услове и најбоље тренере да раде са тим момцима и дјевојкама. Ако мислите да ће неки измишљени наслови посвађати мене, Ђорђевића и Томашевића – ћорак. Пето мјесто не би смјело нимало да окрњи Ђорђевићеву тренерску стручност. Нико од нас није претплаћен на медаље. Претходних година су и дјевојчице и дјечаци освајали титуле, дође период када тога нема. Разне ствари утичу на то - рекао је Даниловић.

O томе да ли ће се Србија кандидовати за квалификациони турнир за ОИ одговорио је:

- Разговарао сам са предсједником државе и имамо апсолутну финансијску подршку да се кандидујемо за домаћина једног од турнира.

На питање колике су шансе да Србија поново буде домаћин, Даниловић није желио да одговори.

- Не бих о шансама да причамо. Већ смо се опекли - алудирао је Даниловић на неуспјех на Свјетском првенству у Кини, иако су амбиције биле високе.

Србија има рок до новембра да пошаље понуду Свјетској кошаркашкој федерацији за домаћинство и то у износу од око три милиона евра. Исто су најавили Грчка и Литванија.