latinica  ћирилица
17/09/2019 |  20:44 | Аутор: БЕТА

Федерер наговијестио крај каријере

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је данас да ће играти до Вимблдона, али да ће у наредних неколико недјеља одлучити да ли ће послије тог лондонског гренд слем турнира завршити каријеру.

Федерер је рекордер са 20 гренд слем титула, а посљедњи такав трофеј освојио је прошле године на Аустралијан опену.

Овог љета 38-годишњи Федерер играо је у финалу Вимблдона, али је изгубио од Новака Ђоковића послије пет сетова.

Он је осам пута тријумфовао на омиљеном турниру Вимблдону, који би наредне године могао да му буде посљедњи у каријери.

- Дубоко у себи одлучио сам да играм до Вимблдона. Сада сам заузет доношењем одлуке о наступу на Олимпијским играма у Токију 2020. године. Већ сам о томе разговарао са мојим тимом и питао их за мишљење. Разговарао сам и са (супругом) Мирком. Дефинитивно ћу донијети одлуку у наредних неколико недјеља - рекао је Федерер, пренио је Еуроспорт.

Он је додао да је за њега важно да има довољно времена за породицу.

Иако је то постављао као један од најважнијих циљева, Федерер није освојио златну олимпијску медаљу и неизвјесно је да ли ће играти у Токију.

Он је продужио ову сезону како би у Јужној Америци у новембру одиграо неколико егзибиционих мечева, али не жели да угрози припреме за наредну сезону, која би могла да буде посљедња у професионалном тенису.

- Рекао сам да то могу, само ако будем имао двонедјељну паузу. Разговарао сам са фитнес тренером Пјером Паганинијем. Углавом почињем са тренинзима за наредну сезону 4. децембра, а овога пута то ће бити 11. децембар. Све је договорено. Не морам да будем 100 одсто спреман за АТП куп (3. јануара). Мој циљ је Аустралијан опен - навео је један од најбољих тенисера свих времена.