latinica  ћирилица
18/09/2019 |  07:37 ⇒ 10:21 | Аутор: СРНА

Обиљежавање 24 године од одбране западних граница Српске

У Новом Граду ће данас бити обиљежене 24 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије, када је на подручју три општине убијено више од 100 лица.
Страдање Срба - Фото: РТРС
Страдање СрбаФото: РТРС

Обиљежавању ће присуствовати министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.

Делегација Народне скупштине Републике Српске данас ће у Новом Граду присуствовати обиљежавању 24 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије.

Делегацију, коју је одредио предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, чине народни посланици Драгослав Кабић, Перица Бундало и Маринко Драгишић, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Програм обиљежавања почео је поменом и полагањем вијенаца код Спомен-обиљежја цивилним жртвама рата у насељу Туњице, код Новог Града.

У 10.40 часова код Централног споменика погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата биће служен парастос, а у 11.00 часова положени вијенци.

За 11.15 часова планирана су обраћања званичника, а потом и пригодан умјетнички програм.

Обиљежавање 24 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Материјална штета која је причињена у хрватској агресији на подручје Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице 1995. године процјењује се на око 180 милиона КМ.