latinica  ћирилица
18/09/2019 |  07:47 ⇒ 08:43 | Аутор: Агенције

ЛШ: Звезда вечерас против Бајерна

Фудбалери Црвене звезде вечерас гостују у Минхену код екипе Бајерна, у првом колу групе Б Лиге шампиона.

Двије екипе пет пута састајале су се у европским такмичењима, оба тима славила су два пута, док је један меч завршен неријешено. Двомеч којег се црвено-бијели радо сјете јесте онај 1991. годвине, када је српски представник елиминисао Баварце у полуфиналу данашње Лиге шампиона.

У посљедњем међусобном дуелу, Бајерн је славио у Београду након преокрета са 3:2.

Другу годину за редом Црвена звезда игра у друштву 32 најбоља европска тима, а противници српског шампиона у елитном клупском такмичењу су Бајерн, Тотенхем и Олимпијакос.

Баварци су до сада пет пута били прваци старог континента, три пута клупски прваци свијета, имају по једну титулу у Купу Уефа и Купу побједника Купова, а освајали су и Суперкуп Европе у пребогатој историји, током које су постали и убједљиво најтрофејнији тим у Њемачкој са чак 29 шампионских титула, али и 19 националних Купова.

Прошле сезоне, Бајерн је освојио дуплу круну под вођством тренера Ника Ковача, некадашњег репрезентативца Хрватске и бившег фудбалера Бајерна. Ипак, неуспјех су доживјели у Лиги шампиона, коју су завршили у осмини финала поразом од Ливерпула који је касније освојио и титулу првака Европе.

Пред дуел са Баварцима, тренер Звезде Владан Милојевић и њемачки фудбалер у редовима српске екипе Марко Марин у неколико наврата поменули су квалитет противника, али и то да се Звезда не плаши ривала.

- Нама је од почетка било небитно с ким ћемо играти, имам респект према свима који играју у ЛШ. Оно што би ми требало да урадимо јесте да играмо и уживамо против реномираног противника, који је претендент на трофеј. Ми, с друге стране, препуштамо улогу фаворита свима, али се никог не плашимо. Даћемо максимум сутра, а видјећемо за колико ће то бити довољно - рекао је Милојевић. 

- Биће пун стадион, надам се да ће бити доста наших навијача и леп амбијент и за нас. А о њима не треба трошити ријечи. Одличан тим. Надам се да ћемо сутра играти боље него што смо прошле године играли у гостима у Лиги шампиона и направити корак више - додао је Марин.