latinica  ћирилица
18/09/2019 |  12:40 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Обнова друштвеног дома у Мишином Хану (ФОТО)

У бањалучком насељу Мишин хан данас је почела обнова друштвеног дома, у чију темељну санацију ће бити уложено око 175.000 КМ из градског буџета.
Почела обнова друштвеног дома у Мишином хану - Фото: РТРС
Почела обнова друштвеног дома у Мишином хануФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да ће обнова друштвеног дома допринијети оживљавању друштвених садржаја у овом насељу.

- Послије низа новоизграђених и обновљених друштвених домова по селима, данас је на ред дошао и објекат у Мишином хану, те ће у оквиру санације бити обновљена оба спрата, кров, санитарије, подови и комплетне инсталације - рекао је Радојичић новинарима.

Он је додао да је ова санација дио великог плана обнове друштвених домова по селима и приградским насељима, који се спроводи уназад три године.

Радојичић је рекао да се, у међувремену, приводи крају изградњу новог друштвеног дома у Крминама, а у току су припреме за обнову домова у Сарачици, Пискавици и Залужанима.

Према његовим ријечима, санацијом ових домова и изградњом нових настоји се постићи да ови објекти буду центри дешавања у својим срединама.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мишин хан Дражена Ајдер истакла је значај ових активности, јер ће дом служити за окупљања мјештана, а захваљујући обнови, у њему ће бити смјештено и локално кулутурно-умјетничко друштво, које је тренутно у Поткозарју.

- Након санације дома, биће створени услови да се наше друштво `врати кући` и да око 50 дјеце и 30 ветерана, који сада вјежбају у Поткозарју, наступе увјежбавају у близини својих кућа - рекла је Ајдерова. Рок за завршетак је три мјесеца.