latinica  ћирилица
18/09/2019 |  17:54 | Аутор: СРНА

Нови роман Нелета Карајлића од 20. септембра у продаји

Нови роман "Солунска 28 - О пријатељству и издаји" Ненада Јанковића, познатог као Др Неле Карајлић, наћи ће се од 20. септембра у књижарама и киосцима у Србији.

Нови роман, који представља други дио трилогије Нелета Карајлића, "Солунска 28", читаоци могу наћи у књижарама "Делфи", "Лагуниним" клубовима читалаца, њиховим онлајн књижарама, као и на киосцима, саопштио је издавач "Лагуна".

Након аутобиографије "Фајронт у Сарајеву", услиједио је роман "Солунска 28 - О новцу и страстима", први дио трилогије за који је Др Неле Карајлић добио награду "Момо Капор", у којем приповиједа историју једне куће изграђене с краја 19. вијека на Дорћолу, у Београду, и води у простор са друге стране огледала, на самој тромеђи живота, смрти и вјечности, наводи се у саопштењу.

Приповиједајући о свему ономе што је снашло станаре "Солунске 28" током њемачке окупације Београда у Другом свјетском рату, Др Карајлић нуди подједнаки читалачки ужитак и онима који су читали први дио трилогије, али и онима који се тек сада придружују армији његових вјерних читалаца, додају из "Лагуне".

- Наставак монументалне саге о једној кући, једном граду и два свијета још једном потврђује да је српска књижевност у Др Карајлићу добила један нов, другачији и храбар глас којим овај свестрани умјетник умије и има много тога важног да каже -наглашава се у саопштењу.

Неле Карајлић рекао је да је нови роман "Солунска 28 - О пријатељству и издаји" прича о једној жени, коју је судбина казнила оставивши је у животу, али да је она побиједила љубављу.

- Ово је прича о једноме јутру... које је промијенило све. Ово је прича о једноме граду. Рањеном, осакаћеном и пониженом граду, који се подиже из пепела, вјером у себе. Ово је прича о једноме мушкарцу, превареном, изданом, остављеном од пријатеља, слијепом од жеље за осветом, мушкарцу који спасава душу праштањем - рекао је Неле Карајлић.

Он је додао да је његов нови роман причао једној љубави, забрањеној, неизрецивој и отровној љубави, што се на крају, као и свака љубав, претвори у пламен, о једној голготи послије које, као и послије сваке голготе, дође васкрсење.

- Ово је прича о музици, о њеној тајанственој моћи, о томе како слепима даје вид, онима у рају спокој, а онима у паклу утјеху. Ово је прича о једноме дјечаку. Болесном дјечаку који ће да оздрави, вјерујући у немогуће - навео је Неле Карајлић.

Промоција књиге биће одржана у Београду 1. октобра од 18.00 часова у Великој сали СКЦ-а.