latinica  ћирилица
19/09/2019 |  10:23 | Аутор: РТРС

Признање "100 највећих" за Проинтер ИТСС

Компанија Проинтер ИТСС добитник је признања у дјелатности "Рачунарско програмирање" за најуспјешнију међу 402 компаније из те бранше у БиХ.
Признање Проинтеру - Фото: РТРС
Признање ПроинтеруФото: РТРС

Директору Проинтера Бојану Вујићу признање је уручено синоћ на гала свечаности у Сарајеву у оквиру пројекта "100 највећих у БиХ" који организују Пословне новине уз подршку Спољнотрговинске коморе БиХ.

Најуспјешније компаније су по 32.пут рангиране према резултатима пословања у прошлој години. Директор Проинтера Бојан Вујић изразио је задовољство што су резултати те компаније препознати и на једном од највећих пословних догађаја у БиХ.

- Пројекат "100 највећих" има свој квалитет, јер валоризује залагање, идеје и на крају резултат једне компаније. Бити најбољи међу више од 400 компанија чија се дјелатност наслања на домаће ИТ тржиште је заиста част, посебно јер је признање посљедица егзактних података на основу пословања наше и свих осталих компанија - изјавио је Вујић.

Директор Проинтера је нагласио да Проинтер и у Сарајеву и у Бањалуци као компанија свакодневно напредује, да запошљава све више младих стручњака.

- Зато смо и спремни да заједно са нашим партнерима одговоримо на сваки пројектни изазов. Заједно стварамо будућност, доносимо нову снагу овом друштву, јер без ИТ рјешења, без дигитализације не можемо да ухватимо корак са развијеним свијетом. И ово признање потврђује да смо на добром путу, да смо дио прогресивних снага које ово друштво воде напријед - истакао је Вујић.

Алена Ахметспахић-Фочо, директор пројекта "100 највећих у БиХ" изјавила је да су у 2018.години у односу на претходну годину повећани укупни приходи, добит и број запослених у домаћим компанијама.

- Повећали смо и број рангираних компанија, више од 300 компанија ове године је на ранг листама којих није било прошле године, а имамо чак 130 рангираних који никад нису били рангирани. Тако да можемо рећи да та трка да би се дошло на листу 100 највећих сваке године све више има смисла, јер на основу тога можемо правити аналитику пословања наших компанија - рекла је Ахметспахић-Фочо.

На додјели признања у сарајевском хотелу Хиллс синоћ се окупило више од 450 најистакнутијих људи из привреде у БиХ који воде мала, средња и велика предузећа која су рангирана у категоријама по укупном приходу, добити, извозу и инвестицијама готовинског тока.