latinica  ћирилица
19/09/2019 |  13:07 ⇒ 13:56 | Аутор: sputniknews.com

Ултиматум Европске уније Лондону

Имате 12 дана да покажете план о изласку Британије из ЕУ, црно на бијело. Послије тога је крај, поручио је фински премијер британском колеги Борису Џонсону.
Брегзит (фото: businessdaily.co.zw) -
Брегзит (фото: businessdaily.co.zw)

Данас се иначе очекује коначна судска одлука о легалности суспензије британског парламента, коју је "смислио" Борис Џонсон услијед кризе због немогућности изналажења коначног решења за "Брегзит".

Фински премијер Анти Рине поручио је Борису Џонсону да има 12 дана да лидерима Уније представи свој план за излазак Британије из ЕУ, односно до дана када ће његова земља преузети ротирајуће предсједавање Унији.

Он је новинарима рекао и да су се он и француски предсједник Емануел Макрон договорили и да тај план мора бити представљен "црно на бијело" до краја овог мјесеца, ако се то не догоди, "онда је то крај".

Рине ће у наредним данима о томе разговарати и с предсједником Европске комисије, а планира и да се састане с Борисом Џонсоном.

С друге стране, извор из Даунинг стрита каже да су у Британији увелико у току политички преговори о "Брегзиту" и да Џонсон намјерава да поштује договор, односно да заврши све до краја "ултиматума" који је сам поставио, односно до половине октобра, пренеијли су свејтски медији.

Повезане вијести:

Лондон послао приједлоге за допуну споразума са Бриселом